Od 20 okrivljenih deveterica oslobođena

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da je odustalo od krivičnog gonjenja deveterice optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije 2004, tokom nemira na Kosovu.

U odnosu na 11 okrivljenih optužnica je precizirana. Kako je rekla zamjenica javnog tužioca Milica Sandić, tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Marjanovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića.

U odnosu na ostale okrivljene optužnica je precizirana i oni se terete za učestvovanje u grupi koja vrši nasilje. Advokati optuženih tražili su dodatno vrijeme da se izjasne o optužnici, pa će suđenje biti nastavljeno 3. jula.

Preostali optuženi su Stefan Čubrović, Nemanja Stojanović, Nikola Marinković, Bojan Hrvatin, Goran Mitić, Boris Mitrašević, Jasmin Došen, Stefan Radević, Vladan Broćić, kao i Miloš Radisavljević Kimi i njegov otac Rade.

Na jučerašnjem suđenju očekivalo se da će biti iznesene završne riječi, poslije čega je sutkinja Ivana Ramić trebalo da odredi datum za izricanje presude, ali do toga nije došlo.