Na mitingu koji su zakazali Srbi s Kosova

Na Trgu Republike u Beogradu održava se miting 'Ostajemo u Srbiji' u znak protesta briselskom sporazumu o normalizaciji odnosa, na kojem se okupilo nekoliko hiljada građana, među kojima su i Srbi pristigli sa juga i sjevera Kosova, kao i iz bh. entiteta Republike Srpske, prenose agencije.

Okupljeni građani nose transparente na kojima piše 'Kosovo je Srbija', 'Srbi sa Kosova i Metohije su Srbi iz Srbije', 'Banjaluka uvijek sa vama', kao i transparente koji pokazuju negativan stav prema NATO-u i briselskom sporazumu, javila je agencija Srna.
Učesnici na mitingu nose zastave Srbije i skandiraju 'Kosovo je Srbija'.

Okupljeni na mitingu zahtjevaju odbacivanje briselskog sporazuma, razriješenje predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i Vlade i opšte izbore u Srbiji.

"Molimo se za upokojenje Vlade i Skupštine i da im se oprosti svaki greh", poručio je Amfilohije.

Predsjednik ilegalne opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je pozvao "sve patriotske snage da se ujedine i okupe ovde i na Vidovdan".

"Premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija. Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio", rekao je vladika Atanasije.

On je naveo da vlast ne vjeruje u Boga, nego u pogubnu mitologiju Evropske unije.

"Nema zemaljske Srbije bez nebeske", dodao je on.

 Pojedini prisutni monasi i građani prekidali su, međutim, Atanasijev govor uvredama na njegov račun i povicima "izdaja", pitajući ga gde je raščinjeni episkop raško-prizrenski Artemije, na šta je Atanasije odgovorio: "Ostavite njega, on je svoje izdajstvo obavio".