Drama u Podgorici

Bivši robijaš Filip Babović (22) nasilničkim ponašanjem izazvao je paniku u centru Podgorice, gdje je zapalio jedan poslovni objekat

Bivši robijaš Filip Babović (22) nasilničkim ponašanjem izazvao je paniku u centru Podgorice, gdje je zapalio jedan poslovni objekat u kojem su se nalazili rezervni dijelovi za automobile, potvrdili su očevici u izjavi za agenciju Anadolija.
Babović koji je jutros pušten iz podgoričkog zatvora, uhapšen je jutros u ulici Marka Miljanova ispred poslovnice jedne banke, nakon polusatnog nasilničkog ponašanja.
Babović, koji je tek pušten iz zatvora, je u centru grada u više navrata pucao iz vatrenog oružja. Kako su u izjavi za agenciju Anadolija kazali očevici događaja, napadač je ispalio više od deset hitaca, od kojih nekoliko u pravcu policajaca koji su se našli u blizini, prijeteći im smrću. Babović je od ranije policiji poznat po nasilničkom ponašanju.
Kako su očevici prenijeli novinaru agencije Anadolija, Babović je tokom nasilničkog ponašanja govorio "mičite se, sklonite se, ostavite me na miru", nakon toga je benzinom polio, a zatim zapalio jedan automobili radnju.
Policija je upozorila stanare obližnjih objekata da ne izlaze iz stanova dok se situacija ne smiri, a cijeli kvart je blokiran. Crni gusti dim, nakon zapaljenih guma iz radnje koju je Babović zapalio proširio se Podgoricom, a u napadima nije bilo povrijeđenih.
Kako je saopšteno iz policije, Babović se trenutno nalazi u Urgentom bloku podgoričke bolnice gdje sa njim razgovaraju psiholozi i psihijatri, u cilju otkrivanja razloga takvog ponašanja.