Miloševićev ministar!

Čedomir Stojković, advokat srpskog opozicionog političara Nikole Sandulovića, koji je u četvrtak odao počast u Memorijalnom kompleksu "Adem Jashari" u Prekazu, izjavio je da do normalizacije odnosa na Balkanu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neće doći.

"Aleksandar Vučić se u Davosu, baveći se mnom, otvoreno pokazao mržnju prema Albancima, a jedan novinar slučajno je otkrio da predsjednik Srbije odlučuje o političkim hapšenjima u zemlji", napisao je on na platformi "X".

Prema njegovim riječima, "nikakva normalizacija odnosa na Balkanu s njim nije moguća".

"Ono što se dogodilo u Srbiji je da je Miloševićev ministar propagande došao na vlast 2012. i sada ne tretira polaganje cvijeća na grob albanske djevojke kao što bi Gebels postupio prema stavljanju cvijeća na grob djevojke iz inostranstva", napisao je on.

Kako je rekao, jedini razlog što je slobodan je taj što je pažnja SAD, Velike Britanije i EU bila prilično velika po ovom pitanju.

"I to sam vrlo jasno video tokom pritvora i istrage koju je Informaciono-bezbjednosna agencija Srbije vodila protiv mene juče 4 sata", rekao je on.