Plan rasta

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski biće domaćin sastanka lidera Zapadnog Balkana, posvećenog Planu rasta Zapadnog Balkana koji je usvojila Evropska komisija. Sastanak će biti održan sljedećeg ponedjeljka u Skoplju, prenosi portal Nezavisna.

Kako je najavljeno, na satanak su pozvani premijer Kosova Albin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Takođe, na sastanku na kome će učestvovati generalni direktor Evropske komisije Gert Jan Kopmann i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja James O’Brien, prisustvovaće i premijer Albanije Edi Rama, predsjedavajuća Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Na sastanku će učestvovati potpredsjednik Vlade za evropske poslove Bojan Maričić i ministar finansija Fatmir Besimi, kao i njihove kolege iz zemalja Zapadnog Balkana.

Pored toga, u Skoplje su pozvani i predstavnici regionalnih organizacija, Savjeta za regionalnu saradnju, Cefte i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana 6, USAID-a, kao i nekoliko međunarodnih finansijskih institucija.

Na sastanku će biti potpisani protokoli za "Slobodan pristup tržištu rada u zemljama Otvorenog Balkana".

Izvor: Kosovo online/Nezavisen