Ima podršku

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Milojko Spajić objavio u subotu, 26. augusta, kako ima podršku svoje stranke da u vladu ne pozove prosrpsku koaliciju Za budućnost Crne Gore koju predvodi četnički vojvoda Andrija Mandić.

Prethodno je čelništvo Bošnjačke stranke objavilo da je prihvatilo Spajićev poziv da bude dio nove vlade te da su dobili obećanje mandatara da u njoj neće biti predstavnici nekadašnjeg prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta.

Ta informacija kasnije je potvrđena iz Spajićeve stranke Pokret Europa sad te su se pojačale spekulacije da mandatar za takvu odluku nema podršku svih svojih zastupnika i da neće uspjeti osigurati većinsku podršku u parlamentu za izbor njegove vlade.   

Spajić je u subotu rano ujutro, nakon sastanka s predstavnicima svoga zastupničkog kluba koji je trajao pet sati, na društvenoj platformi X objavio zajedničku fotografiju uz tekst "Jedinstveno grabimo ka projektu Europi sad 2 koji će donijeti minimalne penzije 450 eura, minimalne plaće 700 eura, prosječne 1000 eura", što je bilo i Spajićevo glavno obećanje u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore na kojim je pobijedio.