Zvanična posjeta

Kosovska delegacija na čelu sa premijerom Albinom Kurtijem posjetiće danas Tetovo u Sjevernoj Makedoniji, a Odjeljenje unutrašnjih poslova u tom gradu uvešće poseban režim saobraćaja u centralnom dijelu u periodu od 17 časova pa do kraja zvanične posjete.

Prema informacijama iz Opštine Tetovo, delegacija Kosova će stići u 16 časova, a potom će posjetiti i planinska sela Vejce i Selce. Kurti bi trebalo da prisustvuje i koncertu na trgu uveče od 20 i 30 sati.

Odjeljenje unutrašnjih poslova apelovalo je na građane Tetova da bez veće i hitne potrebe ne pomjeraju vozila u centralnom dijelu, ali i da imaju razumijevanja i strpljenja za izmjenjeni režim saobraćaja i da poštuju i postupaju po naređenjima i uputstvima policijskih službenika, što će, navode, doprineti bezbjednoj realizaciji zvanične posjete kosovske delegacije.

Kako se navodi u saopštenju, Kurti i gradonačelnik Tetova Bilal Kasami će posjetiti Vejce i Selce kako bi pokrenuli ideju o povezivanju svih planinskih sela na putu Tetovo - Prizren.

Prije posjete Tetovu, Kurti će posjetiti Skoplje, tačnije mjesto Čair, kako bi prisustvovao zvaničnom preimenovanju ulice Druge makedonske brigade u ulicu Adema Demaçija.

Izvor: Kosovo Online