Beograd

Već sedmicu dana je prošlo od nestanka Mateja Periša, Splićanina koji je u noći s četvrtka 30. prosinca na petak 31. decembra 021. godine nestao u Beogradu.

Njegovi prijatelji prijavili su nestanak tek oko 16 sati kasnije.

O Matejevu nestanku i potrazi, kako je rekao predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, ''obaviještene su sve susjedne zemlje i Interpol''.

Aktuelne službene informacije podijelio je i hrvatski ambasador u Srbiji Hido Biščević za Novu TV koji također prati potragu na terenu.

''Osmi dan je prošao, nema nikakvih novih informacija, i s obzirom na to da je prošao već osmi dan sve je teže govoriti o ovom slučaju. Mi smo u kontaktu s policijom i moram naglasiti da policija, kao što je rekao i Matejev otac, profesionalno i predano radi svoj posao'', istaknuo je Biščević.

Upozorio je da ''o profesionalnosti policije govori i to da ne žele s javnošću dijeliti nagađanja i špekulacije te poplavu raznoraznih stručnih, a zapravo nestručnih komentara po tabloidima, već su odlučili da će nove spoznaje dijeliti s Matejevim ocem odnosno obitelji''.

Što se tiče mogućnosti da srbijanska policija procijeni da joj treba neka tehnička ili slična pomoć hrvatskih kolega, Biščević je objasnio da bi im se oni tada obratili preko hrvatske ambasade u Srbiji, ali i da je teško procijeniti koliko bi to trajalo jer ovisi i o tome šta bi srbijanska policija tražila, piše Dnevnik.hr.

U zonu saradnje, kako je kazao, ne želi ulaziti, naime, kako je objasnio:

''Ne bih htio spekulirati do koje mjere surađuju, to zbilja nije na meni da komentiram''.

Također, istaknuo je da ne želi spekulirati niti oko krajnjeg ishoda potrage i daljnjih postupaka ovisno o tom ishodu.

Matejev otac je bio u hrvatskoj ambasadi, potvrdio je Biščević:

''Bio je to dirljiv, dug i težak razgovor, teško je uopće pretpostaviti kako se on osjeća. Razmijenili smo kontakte i poruke i u kontaktu smo, i ja osobno i Veleposlanstvo učinit ćemo sve da mu pomognemo''.