The Crepes of Wrath

U jednoj od epizoda čuvene američke animirane serije "Simpsonovi", koja je emitovana još davne 1990. godine, prikazan je satelit nazvan "Albanija", piše Klan Kosova.

Taj detalj bi vjerovatno bio zaboravljen, da aktuelni albanski premijer Edi Rama nije prošle nedjelje najavio da bi ta zemlja sljedeće godine mogla da lansira dva satelita u svemir.

Po Raminim riječima, sateliti bi trebalo da nose imena "Albanija 1" i "Albanija 2".

U epizodi pomenute serije, pod nazivom "The Crepes of Wrath", koja je emitovana 15. aprila 1990. godine, kao 11. epozoda prvog serijala, Adil Hoxha je student iz Albanije na razmjeni, koji dolazi u porodicu Homera i Marge Simpsona, dok je njihov sin Bart poslat na razmenu u Francusku.

Ispostavlja se da je on tajni agent albanskog komunističkog režima, a u jednoj sceni on komunicira sa Albanijom, preko satelita sa dvoglavim orlom, navodi Klan Kosova.

Serija "Simpsonovi" je najduži američki sajtkom, koji se emituje već 33 sezone, a između ostalog, serija je poznata i po tome što je predvidela mnoge događaje koji su se u svijetu kasnije zaista i dogodili, između ostalog i da će Donald Trump postati predsjednik Amerike.