Prihod preko milijardu eura

U Crnoj Gori trenutno se odmara 143.000 turista, a do kraja godine očekuju ukupno blizu dva i po miliona, kaže ministar turizma Pavle Radulović.

U Crnoj Gori trenutno se odmara 143.000 turista, što je za 40 odsto više nego prošle godine u isto vreme, kazao je crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.
Do kraja godine Crnu Goru posetiće blizu dva i po miliona turista, tvrdi ministar i navodi da će i ove godine prihodi premašiti milijardu evra.
Do sada je preko sedam miliona evra prihodovano i od naplate boravišne takse, rekao je on za Radio Crne Gore.

Problem buka i saobraćajne gužve

Preko 50 odsto hotela u Crnoj Gori kategorisano je sa 4 i 5 zvezdica a to je, kako naglašava resorni ministar, dokaz unapređenja turističke ponude.
Radulović navodi da je u Crnoj Gori sve više turista sa zapadno evropskog i skandinavskog tržišta, a beleži se i porast gostiiju sa dalekih destinacija.
“Buka, komunalna neuređenost i saobraćajne gužve tokom špica sezone najznačajniji su nedostaci naše turističke ponude. Nedostatak kvalifikovane radne snage”, smatra Radulović, “prevazićiće se onog momenta kad sezona u Crnoj Gori bude trajala svih 12 meseci”, prenosi portal CdM.
On zaključuje i da je Crna Gora skoro postigla cilj da bude celogodišnja turistička destinacija.