Saniranje ni na vidiku

Mnogi putevi u gradu Prizrenu su u lošem stanju. Odlazak proljeća je na ulicama Prizrena otkrio mnoge rupe. Oni koji najviše stradaju od njih su građani koji svakodnevno šetaju ulicama ovog historijskog grada Kosova.

Građani pozivaju gradonačelnika Mytahera Haskuku da poduzme mjere.

Brojne reakcije na zatvaranje ovih "otvora" dolaze na opštinsku adresu putem digitalne platforme za 'popravite'.

Zadnji je zahtjev upućen jučer.

"Ova jama je oštećena već sedmicu dana i vrlo je duboka. Zahvalni smo ako možete intervenirati u sanaciji. Unaprijed zahvaljujem", stoji u zahtjevu stanovnika koji je upućen opštini, odakle je poslao fotografiju.



Također se izvještava da rupa ima i u drugim ulicama.

"Ova ulica u naselju Baždarana je u vrlo lošem i uznemirujućem stanju za nas kao stanovnike ovog naselja", stoji u zahtjevu mještana ovog naselja, piše lajmi.net.







Također u istoj blizini nalazi se još jedan oštećen put.

"Put koji vodi od kružnog toka Baždarana, i nastavlja se ka ulici Qazim Berisha, oštećena je kod 'Crvenih solitera' i na prvom raskrižju", navodi se u žalbi stanovnika.



Građani su također izvjestili o drugim dijelovima puta koji je u vrlo lošem stanju.

"Oštećena ulica, puna rupa, odlično je što ste oslobodili željezničku dionicu, kada izađete i popravite je, ne ostavljajte je s rupama jer se vozila oštećuju, tačnije kod 'Five star', od semafora do 'Five star' je ovako", stoji u drugom zahtjevu stanovnika.