Danas je na trgu Šehida, na keju kraj rijeke Bistrice, otvoren trodnevni Sajam tradicionalnih narodnih nošnji i starih zanata na kome učestvuju izlagači iz mnogih kosovskih gradova i izlagači iz Prizrena.

Sajam su zvanično otvorili Lulzim Kabashi, potpredsjednik opštine i direktor Direktorijata za razvoj i turizam Haxhi Seferqaj, koji su prigodnim govorima, pozdravili prisutne i poželjeli im puno uspjeha u radu kao i ugodne trenutke u našem starom gradu. 
Nakon svečanog otvaranja Sajma održan je bogat kulturno-umjetnički program na kojem se narodnim kolima predstavilo nekoliko albanskih kulturno-umjetničkih društava. 
Na trodnevnom ljetnjem Sajmu starih narodnih nošnji i starih zanata može se naći ono što čini svaki sajam te prirode, odnosno mogu se naći, po povoljnim cijenama, razne vrste ćilima, nošnje, tj. odjeće i obuće, ručnih radova od zlata, srebra i bakra, raznih vrsta slika majstora likovnih umjetnosti i slično. 
Cilj ovakvih sajmova je svakako očuvanje starih zanata, koliko je to moguće u današnje moderno vrijeme, kao i njihovo ponovno oživljavanje uz promociju onih zanata koji su nekada bili od izuzetnog značaja za kosovsko stanovništvo gdje se, kako rekosmo, okupljaju mali privrednici koji nude svoje proizvode po vrlo povoljnim cijenama. 
Ovogodišnji ljetnji sajam je privukao mnoge zanatlije iz mnogih kosovskih gradova, a kako je u jeku ljetnja turistička sezona, očekuje se veliki broj domaćih posjetilaca kao i mnogobrojnih turista.
Sajam će se, uz bogat kulturno-umjetnički program, završiti u nedjelju, a potrebno je istaći da su organizatori za sve učesnike Sajma koji dolaze iz drugih gradova Kosova obezbjedili hranu i smještaj u poznatom hotelu "Alvida" u Prizrenu, što je, svakako, za svaku pohvalu.