Pozvala sve da ne okreću glavu

Poslanica u Skupštini Kosova, Emilija Redžepi je putem objave na Facebook-u reagovala povodom smrti trogodišnje djevojčice Xhenete Gashi, koja je prošle sedmice tragično izgubila život kada je došlo do obrušavanja zida jedne stare kuće u Historijskom centru Prizrena.

Poslanica Redžepi se preko posta na svojem Facebook profilu obratila poslanicima, aktivistima, građanima opštine Prizren, tražeći da se prekine tišina u vezi ovog tragičnog događaja, tražeći da se ujedini glas sviju i zatraži pravda u ovom slučaju - da budu i oni dio protesta.

Ona je pozvala predsjednicu ženske grupe u Parlamentu da se obrate javnosti povodom ovog tragičnog događaja.

Njenu objavu na Facebook-u prenosimo u cijelosti:

"Poštovane majke, sestre, prijateljice, poštovani građani opštine Prizren,

Iako sam na posljednjoj sjednici razgovarala sa svim poslanicima albanske nacionalnosti koji dolaze iz Prizrenskog regiona bez obzira na njihovo političko opredjeljenje i zahtjevala da se neko od njih javno se obrati u parlamentu i osudi tragičan slučaj koji je zbog nemarnosti lokalnih i centralnih institucija platila životom naša trogodišnja Xheneta Gashi, to se nije dogodilo...

Kao majka, žena i poslanica u parlamentu R. Kosova, a prije svega kao građanka opštine Prizren zahtjevam od svih relevantnih nadlježnih organa da preispitaju i kazne sve one koji žele da se iza ove tragedije sakriju ili prebace odgovornost na drugoga.

Osuđujem i sve poslanike koji ne žele da podignu svoj glas zato što smo mi predstavnici naroda i samo preko nas, glas naših građana se mora čuti, i takođe zahtjevam od predsjednice ženske grupe u parlamentu da se obrati javnosti.

I zahtjevam od pravosuđa da učine sve što je potrebno kako bi bar malo ublažili tešku bol familije Gashi!

Dokle ćemo ćutati? Šta treba još da nam se dogodi da bi organi pravde počeli da rade svoj posao za koji su plaćeni?".