Ne želi da joj sada grade kuću

Velika tuga za izgubljenom kćerkom i izjave koje su dale vlasti u Prizrenu, sada ne dopuštaju majci pokojne trogodišnje djevojčice Xhenete Gashi, Lirie Gashi, da prihvati ponudu od strane Skupštine opštine, prenosi Klan Kosova.

Lirie Gashi, majka pokojne trogodišnje djevojčice Xhenete Gashi, koja je poginula prošle sedmice nakon urušavanja zida stare kuće u Historijskom centru Prizrena, odbila je prijedlog da se njoj i njenom sinu izgradi kuća.

Klan Kosova je kontaktirao prije neki dan sa inspektorkom iz opštine Prizren koju optužuje majka preminule djevojčice, ali je ona odbila da govori o ovom slučaju. U međuvremenu, Lirie Gashi također demantuje i direktora za hitne slučajeve, Bedriju Ejupagića, koji je rekao za televiziju da ona nije stanovnik Prizrena.

Od opštine ništa ne želi, nego da se suoči sa pravosuđem, a majka tragično nastradale djevojčice traži pomoć od ljudi dobre volje.

Inače, u znak podrške njoj u potrazi za pravdom i odgovornost opštinskih dužnosnika, u srijedu će biti održani protesti u koje su uključene deset nevladinih organizacija. Na protestima će se, pored zahtjeva za ostavkom gradonačelnika Ramadana Muje, zahtjevati i ostavka ministra kulture i ministra prostornog planiranja.

/Klan Kosova/