Izvještaj za prvih šest mjeseci

Opštinska uprava Prizrena, na čelu sa Ramadanom Mujom, u prvoj polovini ove godine je potrošila značajna sredstva za održavanje i popravak službenih vozila, brojka koja se približava putnim troškovima tokom ovog perioda.

Na osnovu sažetka izvještaja o rashodima u prvoj polovini ove godine, proizilazi da nisu nedostajali ni troškovi za službene ručkove, mađutim ipak su cifre manje u odnosu na prošlu godinu. Inače za troškove unutar zemlje iz opštinskog budžeta je potrošeno 32.850 eura, a za održavanje i popravku vozila se potrošilo 29.390 eura, piše list "Koha Ditore".

Što se tiče goriva za vozila potrošeno je blizu 50 hiljada eura. Troškovi putovanja u inostranstvu su koštali 17 hiljada 650 eura, dok je za mobilnu telefoniju plaćeno 20 hiljada 165 eura. U međuvremenu za službene ručkove iz opštinskog budžeta je potrošeno 31.115 eura.

Snabdjevanje hranom i pićem, a koja ne figuriraju kao služeni ručkovi je koštalo 12 hiljada eura. Lokalna uprava je platila 24.540 eura za intelektualne i savjetodavne usluge, dok je za druge ugovorne usluge potrošeno blizu 70 hiljada eura.