Nakon obećanja za opštinu Rečane

Poslanik koalicije Vakat u Skupštini Kosova, Rasim Demiri u svom obraćanju poslanicima četvrtog saziva Skupštine je izjavio da je na današnjem razgovoru sa premijerom obećano da se pitanje decentralizacije u vezi sa bošnjačkom zajednicom neće zaustaviti samo sa opštinom Rečane, već se očekuje da će ista odluka biti donijeta i za buduće opštine Gora i Vitomirica

Na početku koristim priliku da čestitam bošnjačkoj zajednici odluku premijera Hashima Thaçija o formiranju opštine Rečane. Ispred bošnjačke zajednice, ispred DSB-a, članice koalicije Vakat zahvaljujem se premijeru Vlade Republike Kosovo, Hashimu Thaçiju na ovoj historijskoj i krupnoj odluci za bošnjačku zajednicu.
Međutim, u današnjem razgovoru sa premijerom obećano nam je da pitanje decentralizacije u vezi sa bošnjačkom zajednicom se neće zaustaviti samo sa opštinom Rečane već očekujemo da će ista odluka biti donijeta i za buduće opštine Gora i Vitomirica. Ujedno se zahvaljujem rukovodstvu koalicije Vakat, kao i radnoj grupi za ostvarivanje ovog velikog historijskog događaja za bošnjačku zajednicu i nadam se da će ovaj isti Parlament izglasati za opštinu Rečane.