Nagrade u okviru manifestacije Kosovovision Contest dodjeljene su danas u Prizrenu najuspješnijim školama na čitavom Kosovu. Među nagrađenima i škola “Meto Bajraktari” iz Rečana.

U okviru Kosovision Contesta učestvovalo je oko 37 000 učenika petih razreda nižih srednjih škola iz čitavog Kosova.
Kosovovision Contest je obrazovni projekat koji se sprovodi u vidu državnog takmičenja i koji omogućuje učenicima da učestvuju u uređenju budućnosti Kosova i da izraze svoje zamisli. Teme su iz njihovog životnog okruženja: obrazovanje, infrastruktura i životna sredina, privreda i zajednički život na Kosovu.
Nagrade je dobilo 80 najboljih radova iz svih škola na Kosovu, a među nagrađenima iz prizrenskog regiona su i radovi učenika škole Meto Bajraktari iz Rečana sa razrednim nastavnikom Saitom Diljijem.
"Naša škola je pobjednik ovog takmičenja u opštini Prizren. Veoma smo zadovoljni doprinosom i trudom koji su djeca uložila. Na projektu je radio 21 učenik us pomoć nas nastavnika, na šta sam veoma ponosan", istakao je Dilji.
"Posebno mi je drago što je moj razred i moja škola pobijedila i što je naš trud nagrađen. Zahvaljujem se organizatoru u ime učenika petog razreda, u ime učitelja Saita Diljija i u svoje lično ime", rekla je učenica osnovne škole "Meto Bajraktari” iz Rečana.