Jučer je u osnovnoj školi u Manastirici upriličena svečanost povodom otvaranja predškolskog odjeljenja "Sunce".

Svečanosti su, pored kolektiva škole, roditelja i djece, prisustvovali i predsjednik SO Prizrena, prof. dr Ramadan Muja, direktor Opštinskog direktorijata za obrazovanje Nexhat Coçaj, koordinator u opštinskom direktorijatu za obrazovanje Shukri Quni kao i direktori osnovnih i nižih srednjih škola iz Župe.
Direktor škole je najprije pozdravio prisutne goste te je čestitao otvaranje predškolskog odjeljenja, koje je prema njegovim riječima jako važno za školu i zajednicu, a posebno za mališane.
"Kao i što znamo da je za normalan razvoj djece potrebna kvalitetna njega, a uz porodicu, predškolske ustanove i škole su sigurna i zdrava okruženja u kojima  djeca rastu i razvijaju svoje potencijale i zato se želim zhavaliti opštinskom direktoru za obrazovanje gospodinu Nedzatu Cocaju sto nam je omogućio da otvorimo predskolsko odjeljenje i naj taj nacin našu školu učinimo kompletnom, a našu djecu ravnopravnom sa njihovim vršnjacima iz drugih sredina", rekao je direktor škole Zijad Kuljići.
Posebnu zahvalnost izrazio je mještanima, odnosno Udruženju Sela Manastirice sa sjedištem u Švicarskoj koji su izdvojili donaciju u vrijednosti od oko 3000 eura i opremili učionicu sa savremenim inventarom za djecu predškolskog uzrasta, kao i opštinskom Direktorijatu za obrazovanje.
"Obrazovanje u ranom djetinjstvu je najbolji početak u životu. Djeca koja su uključena u predškolsko obrazovanje imaju veće preduslove za osiguravanje boljeg uspjeha u daljem školovanju, jer prve godine dječijeg života su vrijeme kada su sve mogućnosti razvoja ili otvorene ili zauvijek izgubljene. Stoga, potrebno je stvoriti najbolje uslove za razvoj od ranog djetinjstva. A mi te uslove od danas već imamo zahvaljujući vama. Zahvalnost pripada i gospodinu Safetu Karadži, predsjedniku ovog udruženja, kao i profesoru Zarifu Kusini koji je dao veliki doprinos u realizaciji ovog projekta ne žaleći vrijeme i novac", dodao je Kuljići.
Svim prisutnima je nakon svečanosti priređen koktel.