Ilustracija

Četiri osobe su teže i lakše povrijeđene, jutros nešto poslije tri sata, kada je autobus privatnog prevoznika „Aroma turs“ sletio s puta, najvjerovatnije uslijed neprilagođene brzine na oštroj krivini kod Novog Sela u blizini Kuršumlije.

Autobus se kretao iz pravca Niša ka Dragašu, na redovnoj liniji Linc (Austrija) – Dragaš, a u trenutku nezgode u njemu je bilo 18 putnika i dva vozača.
Povrijeđeni su zbrinuti u prokupačkoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ i nisu u životnoj opasnosti.
Prema riječima portparolke prokupačke bolnice Jelene Pantović, na Odjeljenje urgentne medicine primljene su četiri osobe sa težim i lakšim povredama. Teške povrede zadobila je F. K. (58) iz Dragaša, sa prelomom rebara i iščašenjem ramena, dok su ostali pacijenti sa lakšim povredama. R. C. (61) je zadobio povrede glave i ramena, I. M. (31) ima oguljotine kože u predjelu desne šake i nadlaktice, dok je Đ. D. (69) primljen bez vidljivih povreda ali pod stresom, rekla je Pantovićeva.
Iako se tačan uzrok nesreće još ne zna, u policiji kažu da se najvjerovatnije radi o neprilagođenoj brzini uslovima i stanju puta, zbog čega je vozač autobusa uhapšen, a potom i predat tužilaštvu, koje će dalje odlučivati o eventualnom pokretanju krivične odgovornosti.