Koalicija LDK-BD u Prizrenu

Eqrem Kryeziju i Zafir Berisha ne preferiraju da obznane "dil" njihove koalicije. Oni kažu da je ova koalicija potpuno principijelna. Kryeziu je izjavio da je podjela direktorijata više tehničko pitanje.

"Iskreno govoreći, podjela direktorijata je više tehničko pitanje", rekao je Kryeziu.

Portal "PrizrenPress" u međuvremenu saznaje da Demokratska unija, ako pobijedi na izborima sa LDK-om, će dobiti pet direktorijata i poziciju zamjenika opštine Prizren.

Lider Demokratske unije (BD) Zafir Berisha izjavio je, da je koaliciju sa LDK sklopljena više radi zaustavljanja teške situacije u Prizrenu.

"Zafir neće fizički biti u izvršnoj vlasti, već će tu prvenstveno biti duh Demokratske unije. Vjerujem da će ovaj duh BD-a poboljšati lošu situaciju koja je stvorena u Prizrenu", rekao je Berisha.

Prema njegovim riječima, koalicija sa LDK-om nije sklopljena radi ličnih interesa.

"Ova koalicija nije postignuta zbog ličnih interesa kako bi zaposlili prijatelje i rođake, nego kako bi se zaustavila anarhija", izjavio je Berisha.

Eqrem Kryeziu (LDK) i Zafir Berisha (BD) jučer su potpisali koaliciju za drugi izborni krug. Oni su uvjereni da će ova koalicija izaći kao pobjednik nakon drugog izbornog kruga glasanja, koji će se održati 1. decembra.