Uhapšeno 12 osoba

Policija Kosova u Prizrenu je uhapsila 12 osumnjičenih Albanaca pošto su isti ometali policijske dužnosnike u izvršavanju zadatka, dok su isti asistirali inspektorima koji su vršili rušenje nekoliko objekata koji su izgrađeni bez dozvole u turističkom selu Prevalac.

Osumnjičeni su nakon iniciranja slučaja i intervjua po nalogu tužioca pušteni u regularnoj proceduri.

Na Prevalcu nije pošteđen ni Eqrem Kryeziu!

Ministar Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Dardan Gashi je izjavio da među objektima koji su srušeni u petak na Prevalcu, su i objekti u vlasništvu nekih dužnosnika i političara.  



Iako ministar Gashi nije htio da spominje imena, u emisiji Interaktiv na KTV-u je izjavio da jedini sa političke scene koji ima na sebe objekat je bivši predsjednik Prizrena, koji se kandidovao i na novembarskim izborima na mjesto predsjednika Prizrena, Eqrem Kryeziu.

"Kryeziu je premašio građevinsku dozvolu, koju je sam sebi dao, u vrijeme dok je bio predsjednik opštine Prizren. Dalje, nijedna druga politička ličnost nema na svoje ime objekat na Prevalcu, sem kako sam rekao Eqrem Kryeziu. Ni Ardian Gjini nema na svoje ime dozvolu za gradnju i ovdje imamo veliki problem", rekao je Gashi, dodavši da i Kryeziuu i Gjiniju će u budućnosti biti porušeni objekti, ukoliko oni sami to ne urade.

Bez obzira na otpor do kojeg može doći od strane vlasnika ovih objekata, Gashi je upozorio da će ipak svi biti porušeni.

"Tokom današnje akcije, kod Ljetnjeg kampa iz upotrebe je izbačeno oko 90 posto objekata, za koje opština Prizren nije uspjela da zabrani radove", rekao je Gashi.

Kako smo pisali, na zahtjev Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, trebalo je jučer početi rušenje ljetnjeg kampa bez dozvole na Prevalcu kod Prizrena.

Na osnovu rješenja Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja vlasnicima ovih objekata je naloženo da u roku od 15 dana uklone sve montažne objekte, da se poruše svi propratni objekti u kampu, da se očisti zona kampinga od građevinskog šuta i da se rehabilituje degradirano prirodno područje.