Turci podržavaju Thaçija

Predsjednik turske Demokratske partije Kosova (KDTP), Mahir Jagcilar, rekao je da podržava premijera Hashima Thaçija oko pitanja logoa na glasačkim listićima za lokalne izbore 3. novembra. Jagcilar nije isključio mogućnost podrške PDK-u na ovim izborima i u opštini Prizren.

"Do sada smo sa premijerom sarađivali s jednim solidnim partnerstvom. Nadam se da ćemo ovo partnerstvo nastaviti i u budućnosti. Ipak, za nas je važno da u prvom krugu glasanja kao politička partija dobijemo što više glasova", rekao je Jagcilar, dodavši da će njegova partija biti partija koja će odrediti pobjednika na izborima u Prizrenu.

"Postoji mnogo mogućnosti da KDTP odredi pobjednika izbora u Prizrenu. Naša stranka će biti jedan od glavnih faktora koja će odrediti pobjednika. Ovo kažem na osnovu okolnosti u Prizrenu", rekao je Jagcilar u intervjuu za list "Epoka e Re".

Jagcilar, koji je i ministar za Javnu administraciju, govoreći oko pitanja logoa na glasačkim listićima za lokalne izbore na sjeveru je izjavio da će podržati svako rješenje koje će iznaći premijer Hashim Thaçi. On je rekao da je interes Kosova, ali još više u interesu Srbije da se iznađe rješenje po ovom pitanju.