Sinoć je na improvizovanoj bini u starom dijelu grada, u Šadrvanu, održan Festival dječijih pjesama koji je privukao veliki broj Prizrenaca i roditelja sa djecom, koji su zajedno uživali u interpretaciji dječijih pjesama.

Ovo je 11. po redu Festival dječije pjesme "Kosova Fest" na kome je učestvovalo 12 takmičara iz skoro svih gradova Kosova, a bilo je i gostiju iz Albanije, koji su pjevali dječije pjesme van konkurencije. 
Djeca, koja su vrlo talentirana, pjevala su dječije pjesme čiji su motivi bili ljubav prema roditeljima, sportu, životinjama, dok je kod nekih preovladavala vrhunska dekoracija kao i imitiranje mnogih poznatih i popularnih pjevača zabavne muzike sa Kosova, što je kod prisutnih izazvalo veliki broj dugotrajnih aplauza. Čak se navijalo i aplaudiralo za neke favorite, što je dodatno zainteresiralo građane Prizrena da priđu bliže bini i pogledaju Festival.
Inače, pjevanje takmičara ocjenjivao je tročlani stručni žiri u čijem su sastavu bili jedan kompozitor zabavne muzike, jedan dječiji pjesnik i profesorica muzičkog vaspitanja srednje muzičke škole "Lorenc Antoni" u Prizrenu.
Festival su podržali mnogobrojni sponzori poput hiper-marketa "Abi" ili familijarnog restorana "Beska" iz Prizrena; generalni sponzor Festivala dječije pjesme bilo je Ministarstvo za kulturu, omladinu i sport Vlade Kosova.
Imena pobjednika nećemo pomenuti, bitnija činjenica je da su se djeca sjajno provela, kao i dječiji smijeh, pjesma i dječije druženje, koje je sa roditeljima nastavljeno do duboko u noć.
Bila je to sjajna uvertira pred večerašnje takmičenje onih nešto starijih pjevača zabavne muzike sa Kosova, Albanije i nekoliko njih iz zemalja zapadne Evrope. Naime, večeras od 21h očekuje nas Festival zabavne muzike, kao glavni muzički događaj.
S obzirom da je nakon Iftara grad prepun, očekuje se mnogo više ljubitelja zabavne muzike, koji će prošetati do Šadrvana da čuju stare i nove hitove zabavne muzike sa ovdašnjih prostora…