Krijumčare stoku preko planinskih puteva

Sinoć oko ponoći policija u Prizrenu je dobila informacije o krađi stoke u selu Koriša. Nakon prvih informacija koje su dobili od vlasnika, policija je napravila plan istrage, koji je rezultirao pozitivnim ishodom pošto su uspjeli da identifikuju autore krađa i dvojicu od njih su uhapsili u blizini Vrbnice, na granici sa Albanijom, javljaju iz policije.

U izvještaju istrage stoji da je djelo počinjeno od strane trojice osumnjičenih, sva trojica državljani Albanije, jedan od njih čobanin, zapošljen na istoj farmi gdje su pokradene 20 koza koje su bile natovarene na kombi vozilo sa registrarskim tablicama Kosova.

Jedna policijska patrola je uspjela da zaustavi osumnjičeno vozilo u kojem je pronađena samo jedna koza, vjerovatno zbog mraka i žurbe ta koza je ostala u vozilu kada su druge istovarene, radi krijumčarenja preko planinskog puta u pravcu sela u oklini Kuksa, u Albaniji.

U vozilu se nalazio čobanin i još jedan osumnjičeni, dok je treća osoba zajedno sa kozama pošla preko planinskog puta i još uvijek nije pronađena.

O slučaju je obavješten i državni tužilac, koji je potpisao odluku o policijskom zadržavanju u zatvoru za obojicu osumnjičenih.