Budžet za 2013. određen nakon 12 debata sa građanima

Na konferenciji za novinare predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja, izjavio je da je budžet za 2013. godinu određen nakon 12 debata sa građanima, dok je i ove godine predviđeno da se održi rasprava sa građanima na cijeloj teritoriji opštine Prizren, s namjerom da građani uzmu učešće u budžetskoj projekciji za 2014. godinu, pružajući neophodne potrebe zone u kojima oni žive.

"Budžetske projekcije će biti utvrđene zajedno sa građanima, bez obzira na etničku ili stranačku  pripadnost", rekao je predsjednik Muja, prenosi "TV opinioni".

Predsjednik opštine je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje sa građanima i izrazio uvjerenje da će ta saradnja biti još bolja.

Debate sa građanima će pomoći lokalnoj samoupravi da budžet za iduće godine bude bolji od onog koji je planiran.

Predsjednik Muja je rekao da će budžet za 2014. godinu biti preko 35 miliona eura, dok je direktor za ekonomiju i finansije Mehmet Bytyq rekao da će od ovog iznosa budžeta preko 16 miliona biti izdvojeno za realizaciju kapitalnih projekata.

Na pitanje koja će biti posvećenost lokalne samouprave u stvaranju uslova za ekonomski razvoj, predsjednik opštine je rekao da će posebna pažnja biti posvećena turizmu.

Prva javna rasprava će se održati u srijedu, u Prizrenu.