Zbog obilnih padavina nabujala je rijeke Bistrica koja protiče kroz Prizren pa je na nekim mjestima nivo vode iznosio i preko jednog metra.

No, s obzirom da je u poslednjih nekoliko godina uređeno korito rijeke nema opasnosti od poplava ili prelivanja rijeke kroz gradske ulice. 
Tako se neće ponoviti 1979. godina kada su poplave, koje je tada Bistrica počinila, bile katastrofalne u čitavom njenom toku gdje je od jačine vodenog talasa napravila mnogo štete i kada je bio srušen i čuveni stari most koji je nakon nekolikko mjeseci ponovo izgrađen. 
Obilne kiše, neuobičajene za ovo doba godine, pogodile su središnje Evropske države gdje najveća evropska rijeka Dunav ugožava mnoga naseljena područja. Upravo se danas očekuje najveći vodeni talas u državama u regionu Hrvatskoj, Srbijii i  Rumuniji. 
U mnogim gradovima pomenutih država kroz koji prolazi Dunav proglašeno je vanredno stanje gdje mnogim građanima, od kojih su se mnogi evakuisali na druga područja dok vodeni talas ne prođe, pomažu jedinice vojske i policije kao i  razna udruženja građana. U medijima se ističe da je za cijeli tok Dunava proglašeno vanredno stanje jer je trenutni nivo rijeke preko pet metara dok su svi nasipi  maksimalno učvršćeni a  na terenu cijeli dan i  noć dežuraju raspoložive ekipe.
Meteorolozi su za vikend predvidjeli lijepo i sunčano vrijeme, sa temperaturama do 30 stepeni celzijusevih, pa će se nivo rijeke značajno umanjiti.