Uljepšavanje životne sredine

U Prizrenu nema slobodnih površina na kojima bi se mogle formirati prostrane parkovske površine. Zbog toga gradske vlasti posebnu pažnja poklanjaju uređenju malih zelenih površina, kao mjesta na kojima može kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

U sklopu programa koji za cilj imaju uljepšavanje životne sredine i koje doprinose zdravom životnom okruženju, danas je predsjednik opštine Ramadan Muja sa svojim saradnicima svečano otvorio dva mini-parka u Prizrenu.
Prvi mini-park se nalazi pored bivše opštinske zgrade "Beledija" a drugi u naselju Raljin pokraj rijeke Bistrice, gdje se parkiraju kombi ili taxi-vozila koji prevoze mještane mnogih bošnjačkih sela u Župi.
Vrijednost projekta je oko 18 hiljada eura koji je obezbjedio Direktorijat za turizam i ekonomski razvoj opštine Prizren.
Direktor ovog direktorijata, Samir Hoxha kaže da je uređenje malih zelenih površina, kao mjesta za građane gdje mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i za buduće turiste koji posjećuju Prizren, u skladu sa javnom politikom opštinskih struktura kao i načelnom strategijom koja ima za cilj stvaranje što čistijeg okruženja.
"Sredstva koja su uložena u ova dva projekta su u visini od 18 hiljada eura. Ističem da će direktorijat koji ja vodim i dalje raditi na sličnim projektima za dobrobit svih građana Prizrena", rekao je za naš portal Samir Hoxha.