"Sport-plus"

Nakon par mjeseci neizlaženja jedinog sportskog lista na Kosovu "Sport" , vjerovatno zbog nedostatka finansijskih sredstava, prije par dana na kioscima širom Kosova pojavio se novi sportski list "Sport-plus".

List je u boji, ima 24 stranice a bavi se aktuelnim sportskim zbivanjima na Kosovu i širom svijeta. Postoje rubrike o domaćim i svjetskim fudbalskim aktuelnostima, košarci, rukometu, odbojci, borilačkim sportovima... 
U novom listu ima i novijih rubrika poput rubrike "sportski miks" koji obrađuje teme o amaterskom kosovskom sportu kao i rubrika "show-bizz" koja obrađuje temu poznatih svjetskih ličnosti poput glumaca, pjevača i sportista.
Svakako da će kosovski "Sport-plus" doprinjeti boljoj informisanosti ljubitelja sporta. Cijena je 30 centi i izlazi svakodnevno. Uskoro će se, po njihovoj najavi, ovaj list pojaviti i na internetu.
Što se tiče današnjih i sutrašnjih sportskih dešavanja na Kosovu u centru pažnje su utakmice četvrfinala muškog košarkaškog Kupa Kosova gdje će se igrati za završni turnir.
Srijeda:
Prizren: Sigkos Bashkimi -Vellaznimi (18h i 30 minuta)
Vushtrija: Kosova-Peja (20 časova)
Četvrtak:
Sigall Prishtina-Drita (20h)
Reklo bi se lak posao za favorite koji će u jednoj utakmici pobjedom izboriti pravo na završni turnir Kupa Kosova koji će se ove godine održati u Prištini.
Vinetu Ganić