Donacijama Misije USAID-a na Kosovu i opštine Prizren, jedna od najstarijih osnovnih škola u Prizrenu "Mustafa Bakija" u novoj školskoj zgradi - jedne od ljepših i modernijih škola na Kosovu.

Predjsednik opštine Prizren Ramadan Muja, zajedno sa direktoricm misije USAID-a na Kosovu Maureen A. Shauket , svečano su otvorili novi školski objekat.
Osnonva škola "Mustafa Bakiju" ima preko 1000 učenika, nastava se izvodi na tri zvanična jezika koji se govore u ovoj opštini, na albanskom, turskom i bosanskom i održava se u tri smjene.
U novoizgrađenoj školi, USAID je u partnerstvu sa opštinom Prizren uložila u izgradnju  novog trospratnog školskog objekta u čijem se sastavu nalaze 24 učionice, dvije laboratorije, fiskultulrna sala kao i sportsko igralište, lift, moderni kabineti za prirodne nauke, sala za kompjuter, biblioteka sa preko 500 knjiga, tuš-kabine i moderni toaleti.
Donacija USAID-a je u iznosu od oko 440 hiljada eura, dok je opština Prizren uložila oko 500 hiljada eura. Ova škola predstavlja jedan u nizu projekata koji su implementirani u opštini Prizren kroz dva projekta USAID-a vezanih za školsku infrastrukturu. Ukupna vrijednost tih projekata je oko 3 miliona eura, u kome USAID učestvuje sa oko 2 miliona eura, a opština Prizren sa oko milion eura.
Na svečanom otvaranju škole bile su prisutne mnoge poznate javne i političke ličnosti grada Prizrena, predstavnici Turskog Kfora, građani Prizrena i okoline, profesori, nastavnici, učitelji i učenici mnogih osnovnih škola kao i škole koja organizuje svečanost.
Učenice-moderatori su otvorile program na tri jezika -  albanskom, turskom i engleskom (bosanski se nije čuo iako u ovoj školi imamo 5 odjeljenja na tom jeziku) koji su pozdravili prisutne te najavili direktora škole Skendera Susurija koji je govorio o uslovima za rad i o nastavnom kadru škole koji spada po svom obrazovanju u sam vrh školstva na Kosovu usput pozdravivši goste i zahvaljujući se na donacijama.
Skupu se obratio i gradonačelnik dr Ramadan Muja govoreći o uspjehu opštinskih struktura u relizaciji ovakvih i sličnih projekata te da će ih biti i više u ovoj godini zahvaljujući se USAID-u na uzajamnoj pomoći i saradnji.
Prisutne je pozdravila i Maureen A. Shauket  direktorica USAID-a na Kosovu koja je javno zahvalila na podršci i saradnji opštine Prizren i USAID-a u realizaciji projekata koji se tiču škola i školskih infrastruktura te da će ovakvih značajnih projekata za sve učenike na Kosovu biti mnogo više u ovoj godini.
Oni su od strane domaćina primili slike i brošuru o svim podacima vezanim za ovu školu.
U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su učenici ove škole koji su u narodnim nošnjama ovog kraja odigrali tri narodna, nakon čega je za sve prisutne goste priređen koktel.