Hidroregion sektora Jug

Iako su velike vručine, građani Prizrena ovog ljeta imaju redovnije vodu nego svih posljednjih godina za redom. To je rezultat radova na dodatnim količinama pijaće vode sa mjesta zvanog 40 bunara, nekoliko kilometara jugoistočno od Prizrena, odakle se i do sada na gradski vodovod priključivala voda.

"Snabdjevenost vodom, zahvaljujući projektima koje je realizovala naša kompanija, je sve bolja. Pomenuću samo projekat na lokaciji "40 bunara", gdje smo pronašli poveće količine pijaće vode, negdje oko 200 litara u sekundi. Od toga trenutno pomoću pumpe prebacujemo u glavne komore što je rezultat daleko bolje i redovnije snabdjevenosti vodom naših potrošača tokom svih 24 sata", kaže tehnički direktor Hidroregiona sektora Jug, Lulzim Paçarizi.

Paçarizi dodaje da ipak treba nova ulaganja kako bi se dobile dodatne količine i tako, ne samo potrošači u gradu, nego i okolnim selima, imaju redovnije vodu.

"Trenutno, drugi dio problema, što se vodosnabdjevanja tiče, leži u nedostatku investicija, pošto treba da izgradimo novu glavnu komoru i tehničkim putem dostavljamo je do naših potrošača u Przirenu".

Sa druge strane, Šefit Halimi, jedan od menadžera Hidroregiona sektora Jug apeluje na potrošače da ne zloupotrebljavaju pijaću i hlorisanu vodu za navodnjavanje, i na divlje se priključuju na vodovod.

"Vode ima dovoljno za sve građane, ali apelujem na sve potrošače da je ne zloupotrebljavaju. Voda je za piće, a ne za navodnajvanje i druge vrste zloupotreba. Molim, stoga, građane da prijave one koji zloupotrebljavaju pijaću vodu, jer će na taj način sebi olakšati i redovno imati vodu za svoje kućne potrebe", kaže Halimi.

Bez obzira na ovako visoke temperature, zaposleni u hidroregionu sektora Jug, za svoje potrošače su obezbjedili po 700 litara vode u sekundi.