"Za šest mjeseci ove godine podignute su 266 krivične prijave protiv 643 lica. Od ovog broja završena je 161 krivična prijava protiv 347 lica, a u toku je još protiv njih 296. Mi smo zadovoljni postignutim rezultatom, i naših 8 tužioca, računajući tu i mene, uradila su više nego što nam je bila radna obaveza", rekao je na početku press konferencije Sul Hoxha, vršilac dužnosti predsjednika Okružnog tužilaštva, obećavši češće susrete sa novinarima i ovom prilikom iznio neke detalje.

"Za Organizovani kriminal podnijete su dvije krivične prijave protiv 29 lica i na osnovu zakona te prijave su proslijeđene sepcijalnom tužialštvu Kosova. Protiv 45 osoba podignuto je 16 krivičnih prijava zbog  krivičnog djela vezane za narkotike. Tokom ovog šestomjesečja optuženo je 26 lica, a protiv ostalih je u toku sudski postupak", kazao je Hoxha posebno naglasivši da Prizren postaje sve veći centar gdje se koriste jaki narkotici.

On je istakao da su u ovom periodu zabilježeni značajni rezultati na presjecanju narko-kanala na teritoriji regiona Prizrena, počevši od granice sa Republikom Albanijom pa nadalje, ali da se mora daleko više raditi na ovom planu.

"Za krivična djela zloupotreba službenog položaja, korupcije od prošle godine do danas podigli smo 14 krivičnih prijava protiv 50 lica. Tokom ovog šestomjesečja radili smo na 10 krivičnih prijava protiv 13 osoba, od toga tri krivične prijave protiv njih 13 proslijedili smo višim instancama".

Hoxha je izrazio svoje zadovoljstvo što se tiče saradnje sa građanima apelujući na sve da im dostave svaku informaciju koju posjeduju, a tiče se kršenja pravde.

"Na kraju želim da podvučem da Okružno tužilaštvo u Prizrenu, i ja lično, zainteresovani smo da budemo transparentni prema građanima, civilnom sektoru i medijima kako pisanim tako i elektronskim, na osnovu čijih izvještaja smo i podigli neke optužbe. Zato koristim priliku da pozovem građane da i dalje i još više sarađuju sa nama. Moji saradnici i ja smo spremni da uvijek sarađujemo sa svima", kazao je Hoxha. 

Hoxha je još govorio i o saradnji sa sudijama EULEX-a, istakavši slučaj Male Kruše gdje je, kako je rekao, u završnoj fazi istraga protiv 56 Srba, za slučaj masakra načinjenog nad 113 Albanaca u Maloj Kruši - marta 1999. godine.