Tehnički timovi Kosovske energetske korporacije (KEK) u pratnji pripadnika Policije Kosova tokom nekoliko prethodnih dana su isključeni iz mreže električne energije oko 130 problematičnih porošača, koji nisu platili svoje dugove podružnici KEK-a u Prizrenu.

Dužnosnici KEK-a su rekli da je u ovoj akciji bilo uključeno oko 60 timova, koji su isključili snabdjevanje električnom energijom u početku poslovnim lokalima, a kasnije i domaćinstvima.
 
Oni su priznali da je nedavna akcija usmjerena na isključenja "teških" potrošača, kojima su čak konfiskovani i kablovi, piše "Koha Ditore".

"Uz pomoć policije realizovano je 130 teških isključenja uz konfiskaciju kablova problematičnim potrošačima. Ova najavljena akcija, što je i dnevni posao Distrikta spram potrošača kojinisu izvršili svoje obaveze spram KEK-a, se nastavlja", rekla je Eglantina Hoxha, menadžer za Zainteresirane stranke i događaje u KEK-u.
 
Prema njenim riječima u julu odobreno je 657 naloga za isključenje potrošača u regionu Prizrena. Ona je ocjenila korisnim potez KEK-a, jer po prvi put je prikupljen novac od nekih potrošača koji od poslije rata nisu platili ni cent za potrošenu električnu energiju.
 
Osim toga, dalje prema njenim riječima zabilježeno je i opšte povećanje naplativosti dugova u regionu Prizrena.
 
"Ovo angažovanje je bilo veoma uspješno jer su isključeni najproblematičniji potrošači u Distriktu Prizren i po prvi put su inkasirana sredstva od ovih potrošača. Što se tiče naplate u Prizrenskom Disriktu svakog mjeseca ima sistematskog povećanja naplate", rekla je Hoxha.