Gradonačelnik Prizrena, Ramadan Muja, jučer je posjetio Donje Ljubinje, bošnjačko selo u Župi, gdje je obišao i provjerio kako napreduju radovi na izgradnji nove ambulante u ovom selu, koja se radi iz budžeta Skupštine Opštine Prizren.

Gradonačelnik je tokom posjete rekao da je ovo selo imalo ambulantu, ali koja nije zadovoljavala potrebe mještana i stoga je Skupština Opštine izdvojila sredstva iz vlastitog budžeta za izgradnju nove ambulante. Vrijednost izdvojenih sredstava je 37 hiljada eura.

Direktor Glavnog centra Porodične medicine Mehmedali Hashi je rekao da će u ovoj ambulantu ljekar raditi dva puta sedmično, dok će tehničari biti u toku cijele sedmice.

Oruč Karadollami, član Skupštine Opštine, a inače mještanin ovog sela zahvalio se Skupštini Opštine za ovu investiciju nadajući se da će nova ambulanta zadovoljiti potrebe mještana sela za medicinskom njegom.

Na kraju je gradonačelnik Muja također rekao da će ambulanta biti snabdevena medicinskim uređajima takođe iz budžeta Skupštine Opštine Prizren.