U okviru projekta "Učiti u igri, igrati u učenju", koja je organizovan od strane nadljeznih iz opštinske biblioteke u Prizrenu, multietnička grupa od 40 učenika posjetila je 32. Kontingent njemačkog KFOR-a u ovom gradu. Vojnici KFOR-a, koji služe u vatrogasnoj jedinici, pokazali su učenicima kako treba da se zaštite od požara, to jest ugasiti požar. Sa druge strane vojnici, koji služe unutar sanitetske jedinice, demonstrirali su istim đacima kako treba da se pruži prva pomoć.



"Djeca i njihovo obrazovanje je ono najdragocenije, koje jedno društvo može posjedovati. Djeca trebaju puno igrati i puno učiti, da bi kasnije mogli imati jednu sjajnu budućnost. Nadamo se, da smo današnjim lekcijama ojačali njihovu svakodnevnicu", izjavio je između ostalog potporučnik Matthias Z.



"Djeca su danas imali jako lijep dan pun razonoda i bili su u prilici da nauče puno lijepih i korisnih stvari za svakodnevni život", kazala je direktorka opštinske biblioteke u Prizrenu, Sahadete Sadikaj-Kukaj izrazivsi tako svoju zahvalnost.