U opštinskom direktorijatu za prostorno planiranje zvanično je objavljen projekat o obnovi prizrensklog naselja Potkaljaja spaljenog u martovskim nemirima 2004. godine. Direktor ovog direktorijata Sadik Paçarizi predstavio je projekat obnove u Istanbulu.

Na prezentaciji projekta u Istanbulu bilo je prisustno 30-ak donatora iz Evrope koji su izrazili veliko interesovanje za ulaganje u obnovu ovog naselja.   

Paçarizi tvrdi da će projekat krajem ovog mjeseca biti perdat međunarodnim organiziacijama sredinom naredne godine, tačnije juna mjeseca, početi njegova implementacija i odvijati se u tri  faze.
 
“Na početku ovog mandata predsednik Muja molio je da preduzme korake na revitaliziaciji ovog dijela Prizrena. I to ne samo da vrati stari izgled i najljepšu panoramu starog dijela Prizrena nego da se usaglasi sa ostalim elementima kako bi ovo naselje predstavljalo dio ekonomskog razvoja Prizrena u cilju veće frekvencije turista kao i izgradnju spaljenih kuća" - kaže Paçarizi i dalje pojašnjava.
 
“Ovaj projekat predviđa izgradnju prenoćista i pansiona , dakle ne samo kuća za stanovanje karakterističnih za ovo naselje. Opština će uzeti učešće u regulisanju komunalne infratrukture , znači ulica, puteva, vodovoda, kanalizacije u skaldu sa detaljnim urbanističkim projektom ovog naselja - naglašava Paçarizi.
 
Paçarizi još kaže da će u Potkaljaji biti, zlatara, prodavnica, restorana iz kojih će se kao na dlanu gledati Prizren . Zato će ovo naselje kada ono bude završeno biti najljepše u gradu i uticaće na povratak većeg broja turista.
  
U Prizrenu se inače trenutno radi na obnovi stare kuće Šaipa Spahije, tvrđave Kalaja, kao i više trotoara i spomen kuće Majke Tereze.