Juče je u selu Rečane došlo je do incidenta koji je doveo do ozbiljnih prijetnji. Prema izvještajima dobijenih od strane policije u Prizrenu, kaže se da je Muhamed Uka, brat Xhavita Uke kandidata za poslanika LDK  u selu Rečanu u pratnji nekih ljudi postavio tri izborna plakata kandidata Xhavita Uke na ogradi jednog kafića, koji je privatna svojina simpatizera PDK-a.

Vlasnik kafića, pristalica PDK–a, usprotivio se postavljanja plakata na privatnoj imovini bez njegovog pristanka. To se očigledno nije dopalo kandidatu za poslanika,  Xhavit Ukaju, koji preko telefona nekoliko puta ozbiljno prijetio životom njemu i njegovoj porodici u slučaju da se uklone njegovi posteri.

Policijska Stanica u Prizrenu pokrenula je istražni postupak protiv osumnjičenog Xavita Uke , koji je u izjavi policiji rekao da je bio ogorčen i uvredio vlasnika kafića ali da nije prijetio. Policijski istražitelji rade na slucaju,  uz potpunu  konsultacijama sa Javnim tužiocem.

Važno je napomenututi da je osumnjiceni Xhavit Uka  i na prošlim izborima za opštinske odbornike stvarao slične probleme, javljaju iz policije.