Koriša, Ljubižda - Jučer, u popodnevnim časovima, Regionalni istražitelji, uz pomoć drugih operativnih jedinica, izvršili su pretres dveju kuća u raznim lokacijama, sa ciljem pronalaženja ilegalnog oružja. 

Tokom pretresa u selo Koriša policija  je pronašla i oduzela:
- jednu lovačku pušku sa serijskim brojem TN 101b8;
- 64 komada metaka lovačke puške;
- jednu pušku kalibra 22 mm Long Rifle Ceska Zbrojevka;
- jedan pištolj “BLOV  38“;
- 3 komada metaka puške AK – 47 i dva metka lovačke puške;

Dok u drugoj lokaciji u selu Ljubižda su pronađene:

- jedan pištolj TT. 7.62 mm jugoslovenske proizvodnje i dva okvira;
- 46 komada metaka kalibra 7.62 mm i jedna futrola od oružja;

U konsultaciji sa Javnim tužiocem, A. Bobaj je zadržan u svojstvu osumnjičene osobe , dok E. Xhaferi je oslobođen.

Takođe, je jedna patrola Specijalne Operativne Jedinice , u večernjim časovima, tokom patroliranja na magistralnom putu Prizren – Priština , zaustavila je jedno vozilo tipa Rover, i tokom pretresa vozila pronađen je jedan pištolj kalibra 7.65 mm sa serijskim brojem BB 98912 sa četiri metka.

O ovome je obavješten i Javni tuzilac, i sa njegovom naredbom A. Franca je zadržan u pritvor dok krivična prijava i materijalni dokazi biće prosleđeni tuzilaštvu.

*****

Povrijeda vatrenim oružjem

Ponorac, Mališevo - Oko 21: 00 sati, u selu Ponorac dogodila se jedna povrijeda vatrenim oružjem, gde je žrtva A. Sadikaj zadobila povrede na lijevu stranu tijela od metka revolvera.

Policija u Mališevu o ovom slučaju je informisana od strane Doma zdravlja Mališeva gdje je žrtva dovedena za pružanje prve pomoći i kasnije je prebačena u UKC na daljnje liječenje.  Istražitelji i krim- tehnika su izvršili uviđaj mjesta događaja gdje su konfiskovali jedan revolver tipa “Ekol special 99“ kalibra 9 mm, koji se sumnja da je upotrebljen u ovom slučaju.

U toku 48 sati jedna osoba je uhapšena, dok krivična prijava i materijalni dokazi biće proslijeđeni tuzilaštvu za dalji postupak.