U ponedjeljak navečer distribuirano je oko 1400 letaka diljem Prizrena. Distribuirani su na kućnim vratima, ulazima u stanove, na automobilima Prizrenaca.

"Ako je zločin braniti zakon, onda smo svi kriminalci," moto je ove potpore, koju mladi Prizrena daju suspendiranim policajcima.

U brošuri je također citirana izjava Albane Vokshi, kojom je uvrijedila policajca na granici, Bujara Shalu.

"Vi ste životinje i ponašate se kao životinje. Vidjećeš kako ćeš se provesti samnom. Jesi životinja, vi ste naučili sa Srbima, pa se i tako ponašate...", citira se izjava Vokshijeve u letku.

Bujar Shala, policajac na granici, Azem Mala, odgovoran za pogranično područje prema Albaniji, Qemal Kroni, zapovjednik granične tačke na Vrbnici i Sylejman Hoxha, šef smene na ovom graničnom prolazu suspendirani su prošle nedjelje.

Oni su suspendirani samo zbog toga što su na graničnom prelazu Vrbnica zaustavili poslanika u Skupštini Albanije, Albanu Vokshi. Poslije ovog incidenta Sud u Prizrenu je kaznio poslanicu Albanije novčano u iznosu od 250 eura zbog vrijeđanja. Odluka o kažnjavanju je kasnije povučena, i to navodno nakon intervencije premijera Kosova Hashima Thaçi i njegovog kolege iz Albanije, Sali Berishe.

(Telegrafi)