Izvjestitelj Europskog parlamenta za Kosovo, Ulrike Lunacek danas je posjetila Prizren, u kojem je bila veoma zadovoljna zbog saznanja jedne od najveće vrijednosti ovoga grada, a to je kulturna raznolikost.


Ona jeu ovaj stari grad na Bistrici boravila u pratnji šefa ICO-a, Petera Faitha gdje su se sastali predstavnici civilnog društva i opštinskim strukture u Prizrenu i posjetili su katoličke, pravoslavne i muslimanske vjerske objekte.

Lunacek rekla da je poštovanje za tri jezika Prizrenu je dobar primjer za Kosova i Europsku uniju.

"Moram reći da sam bila vrlo iznenađen kada sam bila prije šest mjeseci u Prizrenu, kada sam vidjela natpise na tri jezika koji su bili u gradu. Čak su i natpisi za nebacanje smeća bili na tri jezika. Mislim da ova trojezičnoj je i vrlo dobar primjer za Europsku uniju. I vjerujem da ćete moći živjeti s ovim bogatstvom, da ga njegujete, jer to je bogatstvo s kojim ćete izići pred Europsku uniju i reći ima šta je multikulturalno društvo", rekla je izvjestitelj Europskog Parlamenta za Kosovo.

Šef ICO-a, Peter Feith naglasio je da su u Prizren specijalno došli vidjeti napredak na području kulturne i vjerske baštine, zaštite i očuvanja kulturnog središta grada Prizrena, nasljeđa, pravoslavne crkve i katedrale kao dio kulturne baštine Kosova.

"Jako mi je drago da je g-đa Lunacek danas s nama, jer ovo jača partnerstvo između EU i Kosova. I naglašava važnost multietničkog karaktera Kosova ", rekao je Feith u ovom slučaju.