U organizaciji Ministarstva za kulturu i sport Republike Kosova i EU-KOSVET VI  12. novembra je u restoranu White Hause u Rečanu održana prezentacija biznis plana koji su nakon četvoronedjeljnog treninga polaznici promovisali svoje  biznis planove. 

Polaznici treninga su bili mladi Bošnjaci Prizrena, Župe i Gore. Predavanja su držali poznati profesor dr. Jordan Bergin, priznati svjetski i evropski predavač i mr. Blerim Xhemailji iz regionalnog centra za zapošljavanje Prizren.

Svoje biznis planove, ukupno 11, predstavili su stručnoj komisiji u sastavu dr. Jordan Berginc - profesor i predavač iz Slovenije, mr. Nexhmidin Aslani - direktor Privredne komore regiona Prizren i uspješni preduzetnik mr. Shqiperon Shala.

Prvi od 11 njih predstavio se Rejhan Smailji iz Mušnikova biznis planom "Ribnjak pastrmki". Te su počeli da promovišu i ostali Arlida i Admir Rama, takođe iz Mušnikova predstavili su biznis plan "Proizvodnja i pakovanje pomfrita", Rasmin Hamza iz Gornjeg Krsteca - "Proizvodnja Eko sača za pčelare", sestre Vujić Senada i Suada - "Preduzeće za deratizaciju i dezinfekciju", Samir Smailji - "Pro dizajn i fotografija", Edin Murati - "Pakovanje meda u malim količinama", Bekir Smailji - "Seoski turizam", Mersiha Redžepi iz Donjeg Ljubinja biznis planom - "Proizvodnju hleba i slanih peciva", Elvir Mislimi - "Tekstil i konfekcija", Džemal Redžepi - "Proizvodnja i pakovanje ljekovitog bilja" i zadnji biznis plan predstavili su najmlađi Azra i Admir Duraki - "Moderna picerija".

Tročlana komisija je nakon diskusije sa promoterima prezentacije biznis plana izabrala tri najbolja rada i nagradila promotere novčanim nagradama.



Prvo mjesto su zasluženo osvojile sestre Suada i Senada Vujić iz Prizrena i dobile nagradu od 1 800 eura, drugo mjesto u visini od 1 200 eura je dobio Samir Smailji iz Prizrena dok su brat i sestra najmlađi od svih prisutnih Azra i Admir dobili 750 Eura.

R. Ademi