Ambasador Velike Britanije na Kosovu Andy Sparks, inače novi zamjenik šefa Eulexa posjetio je Prizren i sastao se sa gradonačelnikom Ramadanom Mujom. Oni su nakon sastanka novinarima izjavili da su međusobno razgovarali o nizu aktuelnih pitanja za Prizren. Pohvali su suživot različitih nacionalnosti.

“Posjetio sam Prziren danas kako bi video kapaciteet Eulexa. Došao sam da vidim probleme i napredak i da li ima potrbe za nečim. Razgovarali smo i o aktuelnoj situaciji u Prizrenu, političkoj i nacionalnoj takođe. Ja sm srećan uvijek kada dođem u Prizren zbog međuetničkih odnosa. Razgovarali smo i o novootvorenom univrzitetu kojeg sam ja lično podržao”, kazao je Sparks.
 
Predsednik Ramadan Muja zahvalivsi se na posjeti rekao je da su razgovori bili obostrano korisni.
 
“Na početku smo razgovarali i otvaranju univerziteta  koji je projekat premijera i ministra za obarzovanje nauku i tehnologiju. Potrebu koju sam iznio komandantu KFOR-a da vojni kamp postane univerzitetski centar, podržao je i moj današnji gost”.
 
Diksutovalo se takođe i o nekompletnosti gradske skupštine zbog bojkota od strane dijela opozicije.

”Kao što je poznato imamo problema i sa gradskim logoom. Ja ih i ovom prilikom još jednom pozivam da nam se pridruže kako bi smo rješavali probleme od interesa svih garđana”, rekao je Muja i podsjetio da su oni dobili glasove naroda i da bi trebali da rade za njihovu dobrobit.
 
“Uzeli su glasove građana kako bi zastupali njihove interese. Kako misle da dobiju glasove za svoje kandidate u novom parlamentu,  ja stvarno neznam i ne mogu ih razumijeti. Zato ih još jednom najiskrenije molim da se vrate u parlement  i rade svoj posao“.
 
 Zbog niza nesuglasica, naime, opozicioni odbornici iz LDK i AAK već duži period bojkotuju rad skupštine. Traže smjenu predsjednika a galsali su i o poverenju predsjedavajućeg skupštine Nijazija Kryeziua.