Misija OSCE-a na Kosovu u četvrtak u Orahovcu u restoranu 'Viva' organizuje okrugli sto na temu "Unapređenje integracije Kosovskih Srba i zaštita ljudskih prava putem lokalnih mehanizma”.

Skupu će prisustvovati predstavnici opština Prizren i Orahovac, kao i predstavnici zajednice kosovskih Srba koji će diskutovati u vezi prava na učešće.  

Okrugli sto je dio projekta OSCE-a o integraciji kosovskih Srba i obuhvatiće interaktivan dijalog među učesnicima na pronalaženju riješenja za aktuelna pitanja učešća kosovskih Srba u mehanizmima zaštite prava zajednica. Pored toga, okrugli sto će doprinijeti jačanju međusobne tolerancije i razumjevanja.

Ramadan Muja, gradonačelnik Prizrena, Orhan Lopar, zamjenik gradonačelnika za zajednice u Prizrenu, Xhevdet Duraku, zamjenik gradonačelnika u Orahovcu, Ajradin Alija i Slaviša Kolašinac,  šefovi opštinskih kancelarija za zajednice u Prizrenu i Orahovcu, kao i pripadnici zajednice kosovskih Srba iz opština Prizren i Orahovac, potvrdili su učešće na ovom okruglom stolu.