U povodu ramazanskih blagdana Demokratska stranka Bošnjaka (DSB) je sinoć u Rečanu nadomak Prizrena, za svoje članove, simpatizere i prijatelje upriličila iftar večeru na kojoj su prisustvovali predsjednik SO Prizren, prof. dr Ramadan Muja sa saradnicima, zatim četiri poslanika u Skupštini Kosova i četiri zamjenika ministara iz bošnjačke zajednice, koalicioni partneri Vakata iz Dragaša i Peći, kao i čelni ljudi SDAK, BSDAK, USB, BUK, predsjednik Islamske zajednice u Prizrenu Lutvi ef. Ballaku,  zvaničnici turskog KFOR-a, KPS i drugi. 

 

“Ovih dana ispraćamo jednog gosta kojeg je Allah Dž.š. poslao među nama a kojeg smo mi, kao mulsimani, prihvatili u našim srcima”, obratio se gostima riječima punih selama Lutvi efendija Ballaku, predsejdnik Islamske zajednice u Prizrenu.

 

Poslanik u Skupštini Kosova Džezair Murati, predsjednik  DSB,  je u svojoj dobrodošlici u prepunoj hali gostiju u restoranu “Kod Fuada” istako da  “DSB danas obilježava  dvadeset godina svoga postojanja i kao takva jedna je od  najstarija političkih stranaka na Kosovu poslije Demokratskog saveza Kosova (LDK)”.

“Nalazimo se u mjesecu ramazanu, mjesecu tolerenacije i jedinstva među ljudima. Naš politički subjekt i kaolicija Vakat pokušaće da tu toleranciju i jedinstvo izdrži kao i dosad do narednog ramazana, pa i dalje, ako Bog da”, kazao je predsjednik Murati.

“Raduje me da sam ovdje uz vas,  jer se osjećam kao sa mojom braćom i zajedno bićemo jači. Želio bih da bude još ovakvih ramazana i iftara. Želja mi je  da budete svi zdravi, kao i članovi vaših porodica i da srećno proslavite bajramske blagdane“,  istakao je u međuostalom predsjednik opštine Ramadan Muja.

Inače, iftar večeri  prisustvovali su Abaz Ademi ispred BSDAK, Faridin Tairi predsjednik prizrenskog ogranka SDAK, Raman Sagdati predsjednik bošnjačke inicijative  BUK i predsejdnik novoformirane USB, Abdirahman Zulji, kao i zvaničnici političkih partija iz albanske, turske i romske zajednice.