Juče je u kasnim popodnevnim satima u radnoj posjeti Prizrenu boravila parlamentarna delegacija Republike Turske gdje je razgovarala sa dvojicom zamjenika predsjendika SO Prizren Ruzhdijom Rexhom i  Orhanom Loparom.

Šesnaestoro parlamentaraca su u obraćanju svojim  kolegama u skupštinskoj hali u Prizrenu izrazili spremnost produbljivanju suradnje izmedju dvije, kako su istakli, Ćbratske države Kosova i Turske na svim nivoima društvenih  segmenata.“

Gostima iz Turske dobrodošlicu su ispred SO Prizren poželjeli  zamjenici predsjenika opštine, Ruzhdi Rexha i Orhan Lopar, te direktori Direktorijata javnih usluga i turizma Hasan Hasani Shen Kabashi.

U ime turske delegacije pozdrave turskog naraoda, narodu Kosova , poželio je turski parlamentarac Ergin Kuquk izrazivši zadovoljstvo posjetom i otvarenjem mogućnosti  da se odnosi između opština na Kosovu i u Republici Turskoj  razvijaju u kulturnom, privrednom i turističkom smislu.

"Na Kosovu,  a i u Prizrenu primjećuje se  vidan napredak u svakom smislu, osobito u infarstrukturi koja se jako poboljšala“, kazao je turski parlamentarac Fejzulah Kirikl i dodao da „lokalna samouprava igra veoma važnu ulogu u produbljivanju  suradnje između opština“.

Zamjenik predsjenika SO Prizren, Ruzhdi Rehxa je za naš portal izjavio da su „mostovi suradnje između kosovske i turske države  uspostvaljeni i da se oni svakom posjetom učvršćuju“

"I ovom posjetom ispoljena je obostrana želja produbljivanju te suradnje parlamentaraca između dvije države“, kazao je Rexha.

Turska parlamentarna delegacija je nakon boravka u predsejdničkoj Bijeloj kući ,prema protokolu domaćina, obišla grad na Bistrici i posjetila mnogobrojne kulturno-historijske spomenike, osobito one iz doba Osmanlijskog carstva.

Inače, ovoj visokoj posjeti zvaničnika turske nije prisustvovao predsjednik opštine Ramadan Muja i njegovi najbliži suradnici.