Mladi su u Prizrenu danas dobili još jedno mjesto za bavljenej sportom i rekreacijom. Riječ je o novih 18 hiljada kvadratnih metara korisne površine plus 2100 kvadrata sportskih terena u okviru  sportskog centra “Sezair Surroi” u naselju Baždarana.


Izgarđena su, naime, dva moderna teniska igrališta, teren za košarku, rukomet i mali fudbal. Izgrađena je i moderna staza za hodanje ili trčanje. 
 
Haneuman Renaut iz kosovske kancelarije Evropske komisije, koja je bila većinski donator, od  skoro 350 hiljada eura, koliko je vrednost projekta, poželeo je mladima u Prizrenu da koriste ove sportske terene.
 
“Osim ovog projekta mi smo u prizrenskoj opštini uložili 1,4 miliona eura na izgrdnji puta Romaja – Rugova u Hasu, a asfaltirali smo i put Ljubižda - Skorobište”, kazao je Renaut obećavši da se neće stati na ovome, nego će nastaviti sa dodatnim ulaganjima.

{gallery}galerije/tereni{/gallery}

Predsednik opštine dr Ramadan Muja se zahvalio nadlježnima u evropskoj komisiji najavivši da će, uskoro, na ovom kompleksu biti izgrađen još jedan od sporskih objekata koji toliko nedostaju Prizrenu.
 
“Ovom kompleksu nedostaje još da izgardimo olimpijski bazen. To će biti veći projekat od ovog kojeg smo danas realizovali. Znam da u našem gradu ima dobrih plivača koji vole ovaj sport. Vjerujem da bi izgardnjom olimpijskog bazena mnogi sportisti dolazili ovdje, a i naši bi odlazili i takmičili se van Kosova”, kazao je predsednik Muja.