Premijer Hashim Thaçi je u pratnji ministra za poljopriverdu juče u ataru sela Korishe nadomak Prizrena posjetio žeteoce koji ovaj posao godine skoro privode kraju u ovom dijelu Kosova.

Na imanju Maliqa Dakaja i sam je premijer seo za volan kombajna što već treću godinu skoro redovno radi kada započne žetva. Ovu sezonu označio je veoma beričetnom obećavši poljopriverdnicima dalju podršku u subvencioniranju njihovih radova.
 
“Vlada Republike Kosova nastaviće snaznu podršku svih kosovskih poljoprivrednika i to ne samo tokom žetve nego i u vrijeme jesenje i proljećne setve”, kazao je premijer Thaçi, dodavši da je poljoprivreda snažna podrška mladom kosovkom društvu i da Kosovo ima kvalitetnu i plodnu zemlju koju terba obrađivati.
 
Ministar za poljoprivredu Blerand Stavileci je istakao da su blagovremeno obavljene sve pripreme za žetvu, računajući i subvencioniranje nafte koju poljopriverdnici, po njegovim riječima, plaćaju 30 odsto manje nego što joj je tržišna cijena.

“Najpre smo se sastali pojedinačno sa svim opštinskim direktorima za poljoprivredu. Formirali smo dvije komisije u cilju što bolje realizacije ovih aktivnosti. I u oblasti mlekarstva, kao veoma važnog sektora, ulažemo a tako će biti i nadalje. Ima povećanog interesovanja za subvencioniranje proizvodnje“ , kazao je ministar Stavileci.
 
Novinarima su se obratili i predsjednik prizrenske opštine Ramadan Muja i direktor direktorijata za poljoprivredu Ali Ismet Çoçaj pohvalivši angažovanje vlade na ovom planu kazavši da je rod veći u odnosu na lane.