Bez prisustva 20 opozicionih odbornika od 41 koliko ih ima, juče je u Prizrenu održana sjednica Skupštine grada na kojoj su zakletvu položila dva nova odbornika pošto je jedan umro, a drugi je u međuvremenu podnio ostavku. Izabrani su perdstavnici komiteta za politiku i podpredsjednik iz redova manjinskih zajednica.

I na ovoj sjednici međutim gradski logo je bila skoro dominantna tema. Predsjedavajući skupštine Nijazi Krueziu je podsjetio da je Ustavni sud donio odluku o usaglašavanju statuta i ubacivanju manjina. Predložio je da se za to izabere komisija koja bi taj posao završila, što je i učinjeno.

Nekoliko odbornika iz redova albanske zajednice je ponovilo stari stav da su navodno odbornici iz redova manjninske zajednice  protivu Prizrenske lige.

Orhan Lopar, koji je izabran za podpredsjednika iz redova manjinkih zajednica je otvoreno je i bez političkog uvijanja podsjetio da u Prizrenu osim Albanca žive i Bošnjaci, Turci i Romi.

“Oko 35 do 40 odsto u Prizrenu žive Turci i Bo{najci i terba da budu dio logoa. Vi sami znate kada dođu izbori sve političke partije počevši od LDK, AAK, PDK žele da dobiju glasove od nas iz turske, bošnajačke i romske zajednice. Zato ne bi trebalo na jedan narod gledati samo kada je riječ o izborima”, kazao je podpredsjednik SO Lopar i posebno naglasio.

“I mi smo potpisali da Kosovo postane nezavisna i suvjerena država. Nama Ustav Kosova i zakoni garantuju da budemo svuda zastupljeni, pa i na logou. Ako ćemo tako 90 odsto stanovnika Prizrena  govori i turskim i bosanskim jezikom. Svi smo mi Prizrenci” .

Ćemailj Kurtiši , koji je predhodnih mjeseci bio, a i još uvijek jeste meta raznoraznih neosnovanih napada jer je u svosjtvu podpredsjednikia Skupštine podnio tužbu Ustavnom sudu za provjeru ustavnosti odluke da manjinske zajednice ne budu zastuplejni na logou,  je i ovom prilikom za skupštisnkom govornicom ponovio da “Bošnajci i on lično nikada nisu protiv Prizrenske lige”.

“Svaki ko drugačije govori ili je zlonameran ili neobavješten. Svako ima pravo na osjećanja, ali najprije na razum. To međutim ne daje za pravo da se poziva na patriotizam. Ta linija patriotizma je veoma tanka i o njoj treba voditi i te kako računa. Ako se pređe na drugu stranu, onda to poprima druge dimenzije”. 

Kažimo na kraju da je Ridvan Hoxha, iz LDK, najveće opozicione partije, kazao na press konferenciji nakon sjednice Skupštine grada da opozicija ne prizanje nijednu odluku sa ove sjednice, zatraživši po prvi put vanredne opštinske izbore.