I u prizrenskoj opštini završena je juče školska 2009/2010. godina. Uslijediće saopštavanje uspjeha i onda slijedi dvoipomjesečni odmor.

U opštinskom direktorijatu, sudeći po riječima Nexhata Qoqaja, vršioca dužnosti direktora direktorijata za obarzovanje, i ova godina je bila uspješna, čak i bolja od predhodne iako mnogi misle drugačije.
 
“Nastava je završena u 48 niže srednjih škola prizrenske opštine. U višim srednjim školanma završena je 3. juna. Što se tiče drugog polugodišta, mogu reći na osnovu prvih rezultata, bila je uspje{nija od predhodne i do sada nemamo izvještaj o bilo kakvom problemu i prolaznosti učenika“
 
Qoqaj je i ovom prilikom uputio apel svim polumaturantima da shvate ozbiljno ispit koji treba da polažu 29. juna. Ovo tim pre što će im to biti možda i odlučujuće za upis u neku od viših srednjih škola.
 
“Pozivam sve polumaturante da dođu na ispit polumature. Od toga će im, naime, zavisiti i upis u više srednje škole  koji će početi u prvoj sedmici jula mjeseca u srednjim školama“
 
Qoqaj sa ponosom ističe da će Prizren biti prva kosovska opština koja će početkom slijedeće školske godine, dakle u septembru, imati, kako ističe, sve nastavno osoblje koje će raditi na kompjuteru.
 
“U prizrenskoj opštini nastavnici su pohađali kurs kompjutera. Nadamo se da će od septembra svi prosvetni radnici završiti i položiti ispit iz oblasti rada na kompjuteru. Vjerujem da ćemo biti prva opština na Kosovu u kjojoj će svi prosvetni radnici raditi na kompjuterima”
 
Ako se ovom prilikom misli samo na albansku nastavu možda je i moguća ova izjava. Činjenica je međutim da se u prizrenskoj opštini nastava izvodi još i na bosankom i turskom jeziku. U nastavi na bosankom, možda je tako i na turskom, međutim taj kurs nije ni započeo, a nezna se ni kada će.