Pod motom “Stop nasilju na sportskim manifestacijama” u Ljubiždi je počeo ovogodišnji turnir u malom fudbalu. Početni udarac su izveli sinovi pokojnog Ekrema Rexhe na čiji se rođendan održava ovaj turnir koji je prošle godine u izboru sportskih novinara, zbog svoje masovnosti i sportskog duha, proglašen za najboljim na opštinskom nivou.

Ruzhdi Rexha, zamjenik predsejdnika SO Prizren, i rođeni brat pokojnog komandanta Drinija, Nehat Vehapi predsjednik sela i direktor osnovne škole koja nosi ime Komandant Drini, učesnici turnira kao i gledaoci ističu da je najbitnije da preovlada sportski duh, da se ljudi zabavljaju. Sve ostalo je manje bitno.

“Ponosni smo što se prijavilo toliko ekipa. Posebno što se, osim iz prizrenske, prijavile ekipe jos i iz suvorečke i opštine Mališevo. Ovo je multietnički turnir na šta smo jako ponosni”, kaže Vehapi.

 On obećava fer i korektnu igru, a za najbolje ekipe osigurane su vrijedne nagarde. Zbog svjetskog prvenstva igraće se po dve utakmice i to saod početkom  18 sati i 30 minuta.