Međunarodni civilni predstavnik (ICR), Pieter Feith  ponovio u Prizrenu kako podržava odluku Ustavnoh suda koji je neustavnim proglasio amblem na kojem nije bilo natpisa na jezicima naroda koji žive u ovoj, kako se to obično kaže, najmultietničkom gradu na Kosovu.

„To je značajan korak u sprovođenju zakona, čestitao sam Ustavnom sudu što su izišli sa jasnom odlukom koja daje veliku sigurnost zajednicama koje žive u prizrenskoj opštini “, kazao je gospodin Feith.

On se osvrnuo i na najavljenu rekonstrukciju Vlade Kosova kazavši da je to u odgovornosti premijera.

„To je proces koji se nastavlja i čekamo premijera da vidimo šta će odlučiti pošto je to u njegovoj nadlježnosti“

Gospodin Feith je novinarima kazao da je imao dobar sastanak sa gradonačelnicima opština prizrenskog regiona nastavljajući tako sastanke po cijelom Kosovu.

„Takvi sastanci mi omogućavaju da sa predsjednicima opština vidimo kako teče implementacija plana Marti Ahtisarija. Razgovore fokusiramo na prava zajednica, decentralizaciju, čuvanju kulturne i historijske baštine, ekonomski razvoj i mogućnostima poboljšanja insfrastrukture“    

Civilni predstavnik je posjetio i preduzeće  „Zinkunie BV Company“  u Prizrenu, gdje se sastao sa rukovodiocima te kompanije.
 
“Čvrsto vjerujem da bi kosovske vlasti trebalo da se usredsrede na stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija, što bi za rezultat imalo otvaranje novih radnih mjesta i više posla za sve. Neke donatorske agencije i agencije, koje se bave promovisanjem investicija, obavljaju dobar posao promocijom Kosova u inostranstvu i menjanjem mišljenja o ovdašnjoj privredi. Hajde da im se pridružimo u radu i da ojačamo argumente koji su ubjedili kompaniju kao što je „Zinkunie“ da dođe ovde. To su: cijena radne snage, blizina Evropske unije, blizina novih tržišta u razvoju i visoko motivisana radna snaga. Međutim, nisu dovoljni samo strani investitori. Kosovski preduzetnici koji veruju u razvoj svoje zemlje jesu pravi ključ razvoja i pokretanja novih poslova“, kazao je Feith i na kraju posebno naglasio.

“Rukovodstva na centralnom i lokalnom nivou bi trebalo da uvide dobrobit za Kosovo koja dolazi sa direktnim stranim investicijama i da učine najviše što mogu da privuku i dočekaju potencijalne investitore kako bi se stvorilo više novih radnih mjesta.”